Kompletní dodávky na klíč

Připojování střešních FVE
Všechny české distribuční společnosti začaly schvalovat připojování malých střešních FVE do sítě ...číst více

 

ČEZ:
Zájem o připojení nových solárních elektráren je enormní. Několik desítek žádostí již bylo schváleno ...číst více

 

Státu hrozí žaloby až za 40 Mld
Solárníci chystají další žaloby na stát. Celkem mohou získat až 40 miliard. Žalobu nově připravuje Sdružení neúspěšných investorů do fotovoltaických elektráren. Jedná se většinou o malé investory, kteří se soudí o investice a ušlý zisk. Podle fotovoltaické asociace státu hrozí od solárníků žaloby až za 40 miliard. ...číst více

 

ČEPS:
Síť zvládne dalších až 65 MW solární a větrné energie ...číst více

Sunhouse

Firma SUN krystal s.r.o. se zabývá realizací solárních systémů výhradně na střechách rodinných domů a průmyslových objektů od poloviny roku 2009. V roce 2010 se firma rozhodla přesunout sídlo z kanceláře do nově navrženého reprezentativnějšího objektu se showroomem, kde by mohla svým zákazníků nabízené produkty představit. Koncem roku 2011 byl celý SUNhouse dokončen. Nyní firmu naleznete v tomto objektu kousek od hlavní komunikace mezi Novým Městem nad Metují a Vrchovinami.

SUNhouse je funkčně i tektonicky členěn na dvě části, jejichž provoz je oddělen. Ve spodní části, jež je částečně zapuštěna do terénu, se nachází moderní byty s velkorysým prosklením do soukromé zahrady. Z parkoviště pak vede pochozí lávka přímo do horních pater Sunhousu. Tam se nachází kancelářská část se sídlem firmy, showroom se vzorkovnou a prostory pro jednání. Hlavní kancelář společnosti s prostornou terasou a výhledem na Rozkoš, Krkonoše, Nové Město i Vrchoviny je vybavena k jednání se zákazníky i pro firemní akce a odpočinek členů společnosti.

V duchu filosofie firmy je objekt citlivě zasazen do terénu a jeho fasáda je provedena v přirozených zemitých barvách. Vrchní patra jsou tmavá, aby lépe splynula s horizontem a nejvyšší patro je obloženo dřevem. Objekt je v harmonii se sesterským objektem rodinné firmy Bazény Samba v sousedství i se vzrostlými stromy v okolí. Všudypřítomná opuka z Vrchovinského lomu je využita v parteru jako respektování prostředí i připomínka bývalého malého lomu v bezprostřední blízkosti Sunhousu. Tepelné a světelné zisky objektu jsou maximalizovány, tepelné ztráty jsou kryty tepelným čerpadlem. Elektrickou energii dodávají fotovoltaické panely instalované na střeše objektu.

investor: SUN krystal, projekt pod vedením Adama Šrolla

architekt: Jiří Jeřábek

Sunkrystal 2012 | Kontakt Home Designers, architekt